Veelgestelde vragen

Om een tattoo aan te vragen, hebben wij online een aanvraagformulier ingericht. Hierin kun je alle mogelijke informatie en wensen kwijt. Bijvoorbeeld over de plek, stijl of gewenste artiest.

Op basis van deze informatie matchen wij jou met een geschikte tattoo artist. Meestal ontvang je hierover met een week reactie. In sommige gevallen nodigen we je eerst uit voor een bespreking om samen tot een ontwerp te komen, dit is afhankelijk van het idee en de werkwijze van de artiest.

Een tattoo bij Tattoolab is persoonlijk maatwerk. De kosten hangen af van meerdere factoren zoals: tijd, detail, plaats, grootte, kleur, techniek en ontwerp. Doorgaans is het na ontvangst van jouw aanvraagformulier mogelijk om een indicatie te geven van de prijs.

Wij nemen graag alle tijd en geven ruimte en aandacht aan onze klanten. Een tattoo waarbij je zonder afspraak de zaak binnenkomt en er een paar uur later vertrekt met een tattoo, vinden wij voor TattooLab te onrustig. Je bent op afspraak welkom om bij ons in de zaak te komen kijken en de sfeer te proeven. Wil je een tattoo laten zetten? Vul dan het aanvraagformulier in, dan nemen we contact op voor een afspraak.

De wachttijden verschillen per artiest, daar is dus geen eenduidig antwoord op. Wij werken dan ook uitsluitend op afspraak om elke klant de nodige aandacht te geven. Zodra het aanvraagformulier is ontvangen en je bent gekoppeld aan een passende artiest, kijken we samen met jou naar het eerstvolgende beschikbare moment.

Sommige tattoos kunnen echter niet wachten. Wil je sneller geholpen worden of hou je gewoon niet van wachten? In overleg is een afspraak buiten de reguliere werktijden mogelijk. Hier staat wel een aangepaste prijs tegenover.

Tattoolab organiseert met regelmaat flashdagen. Dit zijn speciaal ingerichte dagen (meestal met een thema, zoals bijen of katten) waarbij het mogelijk is om zonder afspraak een mooie tattoo te laten zetten. Ook verkopen we deze dagen art prints en producten. Bovendien gaat een deel van de opbrengst naar een gekoppeld goed doel. Tijdens een flashdag zijn er tal van ontwerpen om uit te kiezen, die door verschillende artiesten zijn gemaakt in hun eigen gewenste stijl (zgn. flash).

Volg onze sociale media kanalen om op de hoogte te blijven van de volgende editie. Hier delen we regelmatig updates en ontwerpen. Een dynamische dag om je mee te laten verrassen of eens kennis te maken met de studio.

Deze horen we regelmatig: je hebt een uitgesproken wens voor een tattoo, maar slechts een vaag idee van de invulling. Je weet bijvoorbeeld dat je een tatoeage van een vogel wilt, maar twijfelt nog over zoveel dingen. Komt de tattoo op de schouder? Bovenarm? Moet de tattoo in kleur of zwart/grijs en in vredesnaam: welke vogel?

Door middel van slimme brainstorm-technieken helpen we je om snel en efficiënt tot de kern van jouw idee te komen. Daarna geven we -als het nodig is- gericht huiswerk zodat we van een vaag idee naar een concrete tekening kunnen gaan. Samen komen we tot het custom ontwerp van een unieke tattoo die perfect bij jouw verhaal past en echt helemaal van jou voelt.

Inspiratie opdoen? Bekijk dan de portfolio’s van onze verschillende artiesten. Zo krijg je niet alleen en indruk van de verschillende stijlen, maar ook van de mogelijkheden en technieken.

Bij ons kun je een tattoo laten zetten vanaf 18 jaar. We tatoeëren geen minderjarigen, ook al krijg je toestemming van de ouders.

De studio is ongeveer 15 minuten lopen vanaf station Amersfoort Centraal.

Looproute:

  • Verlaat het station aan de achterzijde en volg het spoor naar rechts richting het Eemplein.
  • Loop rechtdoor over de rotonde langs Pathé Amersfoort tot je de rivier de Eem bereikt. Loop linksaf langs de kade tot je de ingang van de Prodent fabriek aan de linkerkant ziet. De bel bevindt zich bovenaan de trap, rechts in de hoek. Mocht dit te ver voor je zijn pak dan gewoon de bus aan de voorzijde van het station.

Bekijk de route hier via Google Maps.

Amersfoort CS naar TattooLab, Oude Fabriekstraat 2

Buslijnen:

  • Neem vanaf Amersfoort CS lijn 2, 3, 4, 7 of 76. Stap uit bij halte ‘De Nieuwe Stad’. Loop richting het water en sla voor de brug rechtsaf. De studio bevindt zich aan de rechterkant voorbij de parkeerplaatsen. Check altijd voor vertrek de actuele reisinformatie.

Adres: Oude Fabrieksstraat 2

Telefoon: 06 18 267 657

Bij Tattoolab vragen we altijd om een aanbetaling van 50 euro. Deze is te voldoen via een digitale betaallink. Dit bedrag dient binnen 5 dagen betaald te worden, anders wordt de afspraak voor het zetten van je tattoo uit de agenda gehaald. Kom je op afspraak voor een bespreking? Dan is de betaling na afloop te voldoen in de studio (pin/contant).

Zodra de aanbetaling betaald is kunnen wij jouw tattooafspraak inplannen. Bovendien helpt deze aanbetaling jou hieraan herinneren! Wil je een afspraak verzetten? Dan kan dit uiterlijk 1 week van tevoren. We begrijpen dat plannen soms veranderen. Houd er rekening mee dat als je binnen 48 uur voor de afspraak annuleert, de aanbetaling ingehouden wordt.

Ja hoor! Je bent niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn. Bij Tattoolab vinden we het belangrijk dat het nemen van een tattoo voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Omdat wij uitsluitend werken op afspraak kunnen wij zoveel mogelijk rekening houden met jouw persoonlijke situatie. Twijfel je ergens over of heb je specifieke wensen die hier niet benoemd staan? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur een email naar info@tattoolab.nl. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Voor rolstoelgebruikers is er een ingang op de begane grond. Om de studio binnen te komen maken we gebruik van losse rijplaten. Hiervoor willen we je vragen om een persoonlijke begeleider of familielid mee te nemen. Ook stellen wij het op prijs als dit vooraf wordt doorgegeven.

Over het algemeen ervaren klanten het tatoeëren als ongemakkelijk. Natuurlijk doet het zeer, maar je lichaam went eraan. Zo gauw er wordt gestopt met tatoeëren is de pijn ook weg.

Vanuit klanten horen wij steeds vaker geluiden over verdovende crème. Dit raden wij om verschillende redenen sterk af, bijvoorbeeld omdat het gebruik hiervan het eindresultaat sterk kan benadelen. Heb je vooraf verdovende crème gebruikt? Dan zijn wij genoodzaakt de afspraak te annuleren en wordt de aanbetaling ingehouden.

Ben je om andere redenen heel erg angstig voor pijn of heb je bijvoorbeeld moeite met naalden? Dan hebben wij hiervoor geschiktere alternatieven om het voor jou een positievere ervaring te maken.

Tatoeëren is precisiewerk. Te veel mensen leidt af en zorgt er voor dat de tatoeëerders zich niet goed kunnen concentreren. We verzoeken je tevens om geen kinderen mee te nemen naar de tattoostudio (óók niet tijdens de bespreking).

Dieren zijn ten alle tijden uitgesloten van de studio. Uitzondering hierop is een hulphond, waarbij we je willen vragen om dit vooraf aan te geven per e-mail.

Het is ontzettend belangrijk dat je je op je gemak voelt bij jouw tatoeëerder en binnen de studio. Jij moet één van ons jouw huid durven toevertrouwen, anders kan hij of zij niet optimaal werken. Een tattoo heb je voor het leven, dus hierin mag je zeker kritisch zijn. Klikt het niet tussen ons? No hard feelings, we hebben een onwijs goed netwerk en we verwijzen je gewoon door. We hebben ongetwijfeld een kick-ass collega met wie het beter klikt.

Wat een leuk idee! Dat is zeker mogelijk, maar wij vragen wel om hiervoor het aanvraagformulier in te vullen of een mail te sturen naar info@tattoolab.nl. Op deze manier zijn wij in de gelegenheid om jouw aanvraag vooraf te beoordelen. Ter kennismaking, om teleurstelling te voorkomen én om zeker te weten dat we een geschikte match zijn.

Is dit het geval? Dan is het mogelijk om via een betaallink een cadeaubon aan te schaffen en per post te ontvangen. Het tegoed op de cadeaubon is vooraf naar wens aan te passen.

Aan de hand van een foto beoordelen wij het eindresultaat van jouw tattoo. Deze ontvangen wij graag binnen 4-6 weken na de afspraak. Om dit nauwkeurig te kunnen doen zijn een aantal punten belangrijk om op te letten. Met deze tips zorg je voor een duidelijke foto:

  • Maak de foto recht van voren, bij voorkeur gefotografeerd door iemand anders.
  • Natuurlijk, indirect licht geeft een meest realistische weergave. Bijvoorbeeld om kleur, contrast en details te kunnen beoordelen.
  • Vermijd het gebruik van filters.
  • Combineer 2-3 foto’s voor een compleet beeld. Zo is het bijvoorbeeld fijn om een foto van veraf (1-1,5 meter) en dichtbij (+- 30 cm) te ontvangen.

Wil je graag iets bijgewerkt hebben? Geef dit alvast aan in de begeleidende mail. In overige gevallen bekijkt de artiest of het resultaat naar verwachting is.

Heb je een product besteld uit de webshop en ben je toch niet helemaal tevreden? Lees dan hier het terugbetaal- en retourneringsbeleid van jouw bestelling. Bij vragen over jouw bestelling is het altijd mogelijk om contact op te nemen via info@tattoolab.nl.