Waar: TattooLab

Oude fabriekstraat 2, Amersfoort

Wanneer: Volg onze socials voor de nieuwe aankondiging

Tijdens de Bijen flashdagen bij TattooLab kun je zonder afspraak binnenwandelen en een bijen tattoo laten zetten.

Dit jaar is het alweer de vierde editie van dit evenement en er werken vijf getalenteerde tattoo artiesten mee, namelijk Aaron, Famke, Annerie en Francine. Op onze witte muur hangen alle ontwerpen klaar en kun je een keuze maken uit de diverse bijenontwerpen. Volg ons op Instagram en Facebook om alvast een sneak preview te krijgen van de ontwerpen die we aan het maken zijn.

De bijenpopulatie heeft het zwaar en daarom besloten wij van TattooLab om in actie te komen. Van elke bijentatoeage die tijdens de bijenflashdag wordt gezet, doneren wij 25 euro aan de wilde bij. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld bijdragen aan de groei van zogenoemde ‘bijenvoedselbanken’ of aan educatie rondom het belang van bijen.

We organiseren de Bijenflashdagen twee keer per jaar: op Wereld Bijen Dag (20 mei) en op de Internationale Dag van de Honingbij (19 augustus). Voor elke Bijenflashdag bedenken we een nieuw doel om bij te dragen aan de bescherming van bijen en hun leefomgeving.

Met deze actie willen wij de bewustwording vergroten over het belang van bijen als bijzondere insecten en daarom is een bijentatoeage een prachtige manier om te tonen dat je betrokken bent bij de natuur, om persoonlijke herinneringen aan bijen te koesteren of simpelweg om je liefde voor bijen te uiten. Ons doel is om in de komende jaren minimaal duizend bijen- en hommeltatoeages te zetten, als prachtige kunstwerken op de huid. Als je nog niet toe bent aan een permanente tatoeage, ben je welkom om onze bijenkunstwerken te komen bewonderen.